De 10 beste watersportplekken

Bezoek deze plekken voor een recreatieve dag op het water. Watersporten en varen wordt zonder twijfel een heerlijke zomerse dag. WatersportReus geeft u de top 10 beste plekken voor watersport. In geval van bootpech met uw eigen boot, bieden wij reparaties op locatie. Zo kunt u de hele dag genieten van een sportieve dag!

75 Mijls IJsselmeer & 30 Mijls Markermeer

Wedstrijdzeilen wanneer je wilt! Vaar een wedstrijd/prestatietocht op het IJsselmeer en Markermeer. Start en finish wanneer en waar je wilt. Vaar onder andere langs Enkhuizen, Medemblik, Lelystad, Den Oever en Hoorn. Leg de route zo snel mogelijk af en verdien jouw plek in het klassement.

Zeilen

Almere – Cable Park

Cablepark Almere is dé locatie om te leren waterskiën of wakeboarden. Het park met de kabelbaan is geschikt voor beginners, gevorderden, individueel of met een groep.

Wakeboarden

Amsterdam – Surfcenter IJburg

Je kunt hier terecht voor windsurflessen en verhuur van windsurf-materiaal. Geniet naast het windsurfen op het strandje Blijburg, hét stadsstrand van Amsterdam.

Windsurfen

Edam – De Zeevang

De gezelligste watersportvereniging van Nederland op één van de mooiste plekken aan het Markermeer. Naast jeugdzeilen en wedstrijdzeilen organiseert deze vereniging regelmatig evenementen.

Jeugdzeilen

Enkhuizen – Van Stek Watersport & Fun

Beleef de havens van Enkhuizen op een sportieve manier. Van Stek Watersport & Fun biedt op het gebied van watersport alles aan. Van arrangementen tot alleen losse verhuur van diverse watersporten. Het verhuuraanbod bevat onder andere funtuben, wakeboarden, banaanvaren en stand-up paddle surfing (suppen).

suppen

Harderhaven – Scoutcentrum Harderhaven

Dit is het waterscoutingterrein van Scouting Nederland gelegen aan het Veluwemeer. De ideale plek voor (actieve) zomerkampen en weekenden. Of volg zeilles bij Zeilschool Scouting Nederland.

Zomerkamp

Leidschendam – Extreme Watersport

Dit is dé plek voor flyboarden, vliegen met een jetpack of een flyride. Probeer de nieuwste watersport gadget: de Flyride. Extreme Watersport is gevestigd bij recreatiegebied Vlietland.

Flyboarden

Oostzaan – Twiske haven

Twiske haven organiseert sportieve activiteiten voor groepen. Kies voor de kanontourtocht, zeilregatta, roeiwedstrijd of watersportdag. Geniet van een volledig verzorgd groepsuitje.

kanoen

Rotterdam – Project 7 Cablepark

Ook in omgeving Rotterdam bij de Zevenhuizerplas is een Cablepark te vinden. Ideaal voor beginners om te leren waterskiën. Voor de gevorderden liggen er obstakels. Geniet van een drankje in de Beachclub met uitzicht op de waterskiërs.

Waterskien

Zeewolde – Eemhof Watersport & Beachclub

Beoefen een van de vele watersporten op het Eemmeer. Eemhof Watersport & Beachclub biedt veel mogelijkheden. Onder andere wakeboarden, waterskiën, zeilen, kanoën, flyboarden en wakesufen. Lounge en relax in de Beachclub na een actieve dag.

bananaboat

Bonus tip 11 – Hoorn – Volt.

Misschien wel de beste tip van allemaal. Bij Volt in Hoorn kun je tevens heerlijk eten en drinken. Het is ook mogelijk om een Sup board te huren.

Volt Hoorn

Bekijk ook de 10 beste havens voor uw boot.