Checklist winterklaar maken van uw boot

Helaas is het vaarseizoen bijna voorbij! Weet u wat er bij komt kijken om uw boot winterklaar te maken? WatersportReus geeft u een checklist zodat u niets vergeet. Naast deze checklist kan WatersportReus ook deze zorg voor u uit handen nemen met onze winterstalling service. Zo kunt u na het winterseizoen meteen het water op!

WatersportReus Winterstalling

Heeft u al een geschikte plek voor winterstalling gevonden? Bij WatersportReus hebben wij een grote overdekte winterstalling. Hier kunt u uw boot veilig en vorstvrij stallen. Uw boot wordt in onze werkplaats schoongespoten en winterklaar gemaakt. Voor een uitgebreide onderhoudsbeurt voor uw boot, bieden wij een bootonderhoud service. U hoeft dan nergens aan te denken, WatersportReus vinkt de winterklaar checklist voor u af! Wij bieden ook een haal-en brengservice indien u niet voor het boottransport naar onze winterstalling kunt zorgen. Wanneer het vaarseizoen begint, kunnen wij uw boot weer op locatie afleveren.

Winterklaarmaken

Winterklaar checklist

In de winter heeft uw boot extra aandacht nodig. Om te zorgen dat u geen onderhoudsstappen vergeet, hebben wij een korte Winterklaar Checklist voor u samengesteld:

  1. Stel uzelf een deadline: de herfst is begonnen, dus tijd om uw boot voor te bereiden op de komende winter. Houd rekening met de drukke periode voor havens en bootlift services. Houdt hierbij rekening met de eisen van uw bootverzekering.
  2. Vervang de olie en de filter: spoel de filter van uw boot uit om te verzekeren dat er geen water of puin binnenin zit. Als dit wel het geval is, kan dit leiden tot corrosie van de motor gedurende de winter. Nadat de filter is uitgespoeld en vervangen, kan er weer olie in.
  3. Vul het koelvloeistof systeem met antivries: spoel het koelvloeistofsysteem uit om corrosie en bevriezing te voorkomen. Spoel de koelvloeistof die erin zit er helemaal uit en vul het systeem met antivries.
  4. Grote interieur schoonmaakbeurt: onvoldoende of onjuiste reiniging kan schade aan uw boot veroorzaken. Maak uw bootinterieur grondig schoon voor de winterstalling. Verwijder al het stof, leer of canvas om te voorkomen dat deze vocht aantrekt wat tot schimmel of zelfs corrosie kan leiden.
  5. Bootmotor voorbereiden voor de winter: als u een boot met buitenboordmotor heeft, maak deze dan grondig schoon om corrosie te voorkomen. Verwijder de motor voor de winterstalling en plaats deze in een droge en stof-vrije omgeving.
  6. Schakel elektronische apparaten uit: schakel elektronische apparaten als opladers en luchtontvochtigers uit. Dit voorkomt oververhitting gedurende de winter.
  7. Koppel de batterij los: dit verlengt de leeftijd van uw batterij en zal de batterij prestaties verbeteren. U kan deze ondertussen opladen om deze te laten functioneren tijdens de winter.
  8. Was en wax de buitenkant: nu u zorgvuldig de binnenkant van uw boot onderhouden heeft, is het tijd voor de buitenkant. Verwijder al het vuil en puin aan de buitenkant. Geeft de boot een laagje wax om te voorkomen dat er roest ontstaat.
  9. Kies uw winterstalling: bij bootstalling bij huis is uw boot kwetsbaarder met een verhoogde kans op schade. Afgesloten bootstalling is daarom een betere optie. Dit is een betaalbare en zorgzamer oplossing voor veilige stalling. U kunt uw boot veilig en vorstvrij stallen in de winterstalling van WatersportReus.

De uitgebreide checklist kunt u op onze website vinden: bootonderhoud voor het winterseizoen. Vergeet niet om alle stappen nog even na te lopen om te verzekeren dat u niets vergeet! Om te zorgen dat alle stappen zorgvuldig genomen worden biedt WatersportReus een winterklaar service met winterstalling. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Bekijk ook onze services: winterstalling en bootonderhoud.